Турският бранител на Шалке 04 Озан Кабак ще доиграе сезона под наем в английския шампион Ливърпул. Новината потвърди трансферният гуру Фабрицио Романо на своята страница в Twitter.

Според италианеца Кабак е преминал успешно медицинските прегледи и се е договорил за личните си условия. Сделката е под наем с опция за закупуване, която не е задължителна. Ако Ливърпул прецени да остави Кабак на „Анфийлд” и занапред, то „червените” ще трябва да заплатят 20 милиона евро на Шалке 04.  Също така, ако това се случи, то Кабак ще парафира петгодишен договор с гранда от Мърсисайд. Допълнителните 20 милиона не е задължително да бъдат платени преди юни, когато изтича договора на Кабак с Ливърпул, предава близкият до английския клуб репортер Джеймс Пиърс.

Въпреки тази информация Ливърпул е на пазара и за други имена в зоната на централните защитници, като в полезрението на клуба са Бен Дейвис от Престън и Давид Кармо от Спортинг Брага. Към този момент тимът на Спортинг Брага пък е отказал две оферти на Ливърпул за Давид Кармо.

Ливърпул ще заплати за наема между 1,5 милиона евро и 2,5 млн. За този трансферен период английският клуб не е обмислям възможността за постоянна покупка, а в Шалке 04 кариерата си ще продължи бранителят на Арсенал Шкодран Мустафи. Както е известно, отборът на Юрген Клоп страда сериозно от липсата на централни бранители, след като с тежки контузии са Върджил ван Дайк и Джо Гомес, а регулярно с травми е и камерунецът Жоел Матип.