Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба е предявил претенциите си да напусне „Олд Трафорд” през това лято, дори и клубът да не иска да се разделя с него, предава медийната група ESPN. Погба, който се присъедини към Ювентус за клубен рекорд от 100 милиона евро преди три години, е в контракт с Юнайтед до 2021-а година.

Същевременно френският халф има опция да увеличи с още една година договора си, както и клубът му може да се възползва от това.

Въпреки това американската медия потвърждава от свои източници, че амбициите на Погба са дошли, след като отборът се провали да се класира за Шампионската лига през следващата година. Именно това е разгневило достатъчно световния шампион с Франция, като той е поискал лично от агента си – Мино Райола, да бъдат проведени разговори, които да го пуснат да преговаря с други клубове за трансфер.

Бордът на английския тим не иска да се разделя с родения в Париж футболист, на каквато и да било цена, но се твърди, че ако постъпи оферта от 160 милиона евро, тогава клубът ще преговаря. Реал Мадрид е считан за фаворит №1 за подпис на футболиста и ще се опита да смъкне цената до 120 милиона, продължава изданието.

Друг потенциален пристан за №6 на Ман Юнайтед е Барселона, който се опита да привлече футболиста през миналото лято, но лично изпълнителният директор Ед Уудуърд спря сделката в сетния миг.

Тазгодишната кампания на футболиста е изключително колеблива, като той влезе в сезона с голямо неразбирателство с Жозе Моуриньо. След като Специалния бе уволнен и дойде назначението на Оле Гунар Солскяер, Погба започна да играе брилянтно в поредица от мачове, но в последните два месеца отново игровата му форма спадна драстично.

Неговото негодувание стана още по-голямо след загубата от Манчестър Сити с 0:2, след като отказа да говори пред френски медии, страхувайки се, че ще каже нещо, за което ще съжалява.