Челси вече официално обяви привличането на опорния полузащитник Н'Голо Канте, който спечели Висшата лига с Лестър през миналия сезон. Сделката е на стойност 32 милиона паунда, съобщават английските медии.

Френският национал става второто лятно попълнение на „сините“, които по-рано закупиха Миши Батшуай от Олимпик Марсилия. Сделката за Канте, който парафира за 5 години, изглежда супер изгодна за Лестър, който само преди 12 месеца купи футболиста от Каен срещу 5,6 милиона паунда (т.е. „лисиците“ го продадоха пет пъти по-скъпо).

„Толкова съм щастлив, че подписах с един от най-големите клубове в Европа. Това е сбъдната мечта за мен“, каза 25-годишният Канте пред клубния сайт на лондончани.

„Възможността да работя с Антонио Конте, един брилянтен специалист, и някои от най-силните футболисти в света беше твърде добра, за да откажа. Моят първи сезон в английския футбол беше много специален и сега се надявам да продължа, като постигна дори повече с екипа на Челси. Очаквам с нетърпение срещата с новите си съотборници, както и да помогна на отбора да постигне целите си.“

С напускането на Канте Лестър губи една от големите си звезди, донесли сензационната първа титла в историята на клуба. Не е тайна, че „лисиците“ преди дни предложиха нов контракт на Канте, който обаче отказа да остане в състава на Клаудио Раниери.