Фил Томпсън призова Ливърпул да си върне Филип Коутиньо това лято и да подпише с нов защитник. "Червените" са в невероятен възход при германския мениджър Юрген Клоп, спечелвайки Шампионската лига миналия сезон и са на път да спечелят първа титла във Висшата лига от 30 години насам.

Въпреки доминацията си се очаква тимът на Клоп да се подсили с две или три класни попълнения това лято и едно от спряганите имена е това техния бивш играч Коутиньо. Бразилският плеймейкър напусна „Анфийлд“, за да се присъедини към Барселона през януари 2018 година, но не успя да се пребори за мястото си на „Камп Ноу“ и в момента играе под наем в Байерн Мюнхен.

Попитан в кои позиции трябва да се насочи Клоп през трансферния прозорец това лято, Томпсън заяви:

„Те вероятно искат креативен играч в халфовата линия. Бихте ли взели Коутиньо обратно? Аз бих. Мисля, че той е творчески гений. Поглеждаш назад към кариерата му в Ливърпул и виждаш, че е бил абсолютно страхотен. Той не е твърде стар и все още мисля, че би могъл да се върне“, заяви той пред „Sky Sports“.

„Вероятно няма да се случи, но това е креативният играч, който вероятно ще балансира играта. Има някои играчи, които вероятно искат да играят повече футбол, които ще напуснат това лято. Тогава си помислете кой може да засили отбора. Бих искал да видя нов ляв бек. Това би помогнало на Анди Робъртсън, ако се наложи да пропусне няколко мача, защото в момента той няма алтернатива", сподели още Фил Томпсън.