Германските медии отдавна предполагат, че има клауза за откупуване, включена в договора на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. Според информациите тя възлиза между 75 и 90 милиона евро, като става активна през лятото на 2022 година.

Но бяха хвърлени определени съмнения около нея, тъй като изпълнителният директор на „жълто-черните“ Ханс-Йоахим Вацке обяви, че това са просто слухове.

„Не мога да потвърдя никаква клауза за откупуване“, заяви босът на Борусия на въпрос на член по време на събранието на акционерите в четвъртък.

Германската медия „Sport1“ пък съобщава, че единственото нещо, което вероятно съществува, е устно споразумение между клуба и играча, което да му се позволи да напусне, ако в Борусия получат оферта, която да е над 100 милиона евро.

„Повече от 90 процента от договорите на нашите играчи не съдържат клауза за откупуване“, добави Вацке.

Добре известно е, че той се стреми да направи всичко възможно, за да запази Халанд и след 2022 година, включително да увеличи заплатата му до около 18 милиона евро годишно, което ще го прави най-добре платеният играч в отбора.

Много ще зависи обаче от това какво иска самият нападател, особено след втория полусезон, в който Дортмунд вече няма да играе в Шампионската лига.