Времето да трансфер пред звездата на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо, изтича с всеки изминал ден. Както е известно, португалецът има желание да напусне „червените дяволи“, за да играе в Шампионската лига. Редица европейски грандове, сред които Челси, Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Милан, Интер и дори Барселона, вече отрязаха петкратния носител на „Златната топка“.

Сега журналистът на „CBS Sports“ Бен Джейкъбс твърди, че германският Борусия Дортмунд е последният шанс на Роналдо да осъществи мечтания си трансфер далеч от „Олд Трафорд“. Информацията гласи, че агентът на нападателя Жорже Мендеш работи активно по тази възможност.

Самият Кристиано също е одобрил идеята на подобен ход, защото ще може да играе в Шампионската лига и същевременно да се бори и за трофей в Германия, след като има вече такива от Англия, Испания, Италия и Португалия.

В същото време „вестфалци“ обсъждат варианта да отправят късно предложение за Роналдо, а Мендеш прави всичко възможно да окуражи шефовете на „жълто-черните“ да предприемат подобен ход. Възможно е както да се отправи оферта за закупуването на Роналдо, така и да бъде направен опит за привличането му под наем.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Борусия търси нов нападател, след като Ерлинг Халанд бе продаден на Манчестър Сити, а Себастиан Але, който бе привлечен за негов заместник, бе опериран, след като му бе открит тумор в тестисите. Той със сигурност ще пропусне няколко месеца, в които ще трябва да се възстановява.

Джейкъбс допълва, че португалецът все още няма намерение да се завръща в Португалия с екипа на Спортинг, което не е стояло на дневен ред пред Кристиано, а възможността за преминаване в Атлетико Мадрид вече окончателно е отпаднала.