Лидерът в Лига 1 Пари Сен Жермен продължава да се надява, че ще може да задържи звездата си Килиан Мбапе и по тази причина е готов да го направи най-високоплатения играч в отбора, надминавайки дори заплатата на Лионел Меси.

Както е известно, Мбапе има договор само до края на сезона и е свободен да преговаря с чуждестранни клубове. Смята се, че Реал Мадрид води в надпреварата за неговия подпис. Миналата седмица се появиха информации, че световният шампион се е разбрал за личните си условия и ще получава рекордните 50 милиона евро годишно на „Сантиаго Бернабеу“.

Смята се, че Мбапе печели по 25 милиона евро годишно в ПСЖ, като само Меси (41 милиона евро) и Неймар (36,8 милиона евро) в момента взимат повече от световния шампион.

Според „RMC Sport“, ПСЖ е готов да направи Мбапе своя най-добре платен играч, като му предложи астрономическа, но и краткосрочна нова сделка. Ръководството на парижани не губи надежда, че 23-годишният нападател ще подпише нов договор и ще остане в тима. Оптимизмът идва от факта, че Мбапе нито веднъж не е заявил, че ще напусне след края на сезона.

След победата над Лил миналата събота (5:1) Мбапе беше попитан дали е взел решение за бъдещето си. Той даде отрицателен отговор и подчерта, че на този етап е концентриран изцяло върху представянето си на терена и чака с интерес мачовете срещу Реал Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига.

Световният шампион се доказа като един от най-добрите млади играчи в Европа, отбелязвайки 89 гола в 101 мача за ПСЖ, след като се присъедини към клуба от Монако през лятото на 2017 година. Той спечели четири титли от Лига 1 и пет домашни купи дотук в кариерата си, но Шампионската лига продължава да му се изплъзва. Мбапе вече има и 53 мача за националния отбор на Франция, в които е реализирал 24 попадения и спечели Мондиала в Русия през 2018 година.