Отборът на Манчестър Юнайтед е получил шанса да подпише с футболиста на Порто Алекс Телес за 20 милиона евро, след като „драконите“ са намилили първоначалната цена на бразилеца. Мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер иска да добави нов ляв бек към своя състав и се смята, че английският тим води преговори и със Серхио Регилон от Реал Мадрид, но за момента нещата там са в застой.

Междувременно Порто е отворен за продажбата на Алекс Телес, а медиите в Португалия твърдят, че представителите на бразилеца вече са пътували до Англия за преговори с Юнайтед.

Първоначално Порто беше определил цена от 30 милиона евро за Алекс Телес по-рано това лято. Но според „A Bola“, отборът се опасяява, че 27-годишният бранител може да напусне за без пари, когато договорът му изтече следващото лято, и сега е готов да приеме сума от порядъка на 20 милиона евро.

Изданието също така съобщава, че Манчестър Юнайтед е „основният заинтересован клуб“ от защитника.

Алекс Телес, който също бе свързван с Челси и Уулвърхемптън, отбеляза 11 гола и регистрира осем асистенции в 31 участия за Порто през миналия сезон.