Легендата на Реал Мадрид Икер Касияс и по-специално неговата жена – Сара Карбонеро са едни от главните виновници Давид де Хеа все още да не е част от „кралския клуб”.

Вече две поредни лета вратарят на Манчестър Юнайтед не излиза от мислите на клубния патрон Флорентино Перес, който всячески се опитва да го привлече в отбора. Всъщност през 2015-а двата клуба бяха много близо до това да разменят Де Хеа и Кейлор Навас, като единствено проблеми с документацията осуетиха сделката.

Юнайтед очаква Реал отново да се пробва за Де Хеа

Според „Диарио Гол” тогава е имало и трета заинтересована страна, а именно – Икер Касияс. Ветеранът все още бе в Реал, когато всички издания в страната започнаха да тръбят за идването на Де Хеа. По онова време той се бе превърнал в резерва и затова двамата със Сара Карбонеро задействат своя план да дискредитират човека, заради когото вратарят загуби титулярното си място в испанския национален отбор.

Карбонеро от тогавашната си позиция на журналист прави всичко възможно, за да напомни за „анти-мадридисткото” минало на Де Хеа, чийто път в професионалния футбол стартира в градския враг Атлетико Мадрид. По същото време в медиите изтече и вътрешна информация, която потенциално можеше да провали трансфера.