Пол Погба е информирал съотборниците си в Манчестър Юнайтед, че от следващия сезон ще играе в Реал Мадрид, информират британските издания.

Според информацията, френският футболист е взел категоричното решение да напусне „Олд Трафорд“, независимо от факта дали Манчестър Юнайтед ще успее да завърши в топ 4 или не.

Погба е разговарял със своите съотборници и им е съобщил своето решение да напусне Манчестър Юнайтед.

Смята се, че самият Погба в личен разговор със старши треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан е заявил, че иска да премине на „Сантиаго Бернабеу“ и е дал своето принципно „да“ за осъществяването на подобен трансфер.

На този етап основен проблем пред реализирането на сделката изглежда е агентът на Погба – Мино Райола. Суперагентът иска много голяма комисионна, което пречи на реализирането на трансфера.

Финансовите претенции на Погба също могат да се окажат проблем, тъй като заплатата на футболиста в Манчестър Юнайтед е 17 милиона евро.

Реал Мадрид е готов да извади 150 милиона евро.

Клубовете вече са ангажирани в активни преговори.

Зинедин Зидан лично е настоял да види своя сънародник в отбора.

 Погба се премести в Манчестър Юнайтед от Ювентус през 2016 г. за рекордните по това време 105 милиона евро. Този сезон той има 16 гола и 10 асистенции в 43 мача във всички турнири.