Нападателят Одион Игало прави фурор с фланелката на Манчестър Юнайтед откакто пристигна на „Олд трафорд“ под наем до края на сезона от китайския Шанхай Шенхуа. В осем изиграни мача във всички турнири той вече има четири гола и една асистенция. Според слуховете „червените дяволи“ са готови да предложат 15 милиона паунда, за да направят неговия трансфер постоянен.

Експертът на „Sky Sports“ Пол Мърсън изказа мнението си по казуса „Игало“. Той смята, че Юнайтед няма да сбърка, ако му предложи постоянен договор.

„Когато Одион Игало пристигна в Манчестър Юнайтед през януари, аз всъщност не исках да се включвам да говоря за него, тъй като, така или иначе, съществуваше опасност да изглеждам глупаво. Това, което мога да кажа сега, обаче е, че той е изключителен, откакто пристигна на „Олд Трафорд“. Знам, че той не е играл много футбол, но когато влезе от резервната скамейка и, когато получи минути, изглежда, че притежава необходимата класа. Трудно ще е решението, което Манчестър Юнайтед трябва да вземе по отношение на бъдещето му, защото, ако му дадете договор, може ли той да се представи отново по този начин през следващия сезон? Когато отидете в клуб под заем, изпитвате глад да искате да осигурите постоянен договор. Изведнъж давате договор на някого и той смята, че е свършил цялата тежка работа“, заяви Мърсън.

„Трябва само да погледнете времето му в Уотфорд. Той изглеждаше победител, но изведнъж головете му спряха. Той обаче достатъчно пъти каза, че е мечтал да играе за Юнайтед, така че ако му предложат постоянна сделка, няма как да очаквам, че той ще я отхвърли. Засега всичко е наред за него. Бих се шокирал, ако от юнайтед му позволят да си отиде“, каза още Мърсън.