Вратарят на Манчестър Юнайтед – Давид де Хеа, пусна криптирано съобщение в Twitter два дни преди договора му с „червените дяволи“ да изтече. Испанецът има 545 мача във всички надпревари за английския клуб, след като акостира на „Олд Трафорд“ през 2011-а година за 19 милиона британски лири.

Той пусна в социалната мрежа емотиконка, която се прозява и за отрицателно време тя натрупа хиляди харесвания и коментари.

През огромен период от престоя му в северозападна Англия 32-годишният страж беше основен избор под рамката, но беше силно критикуван през миналата кампания, след като направи редица грешки. Въпреки тях, Де Хеа спечели приза за най-добър вратар във Висшата лига.

Де Хеа има право да удължи договора си собственоръчно с отбора за една година, като дори е склонил драстично да намали възнаграждението си, но от Ман Юнайтед продължават да не подписват новия контракт с вратаря си.

Именно заради това навярно играчът е публикувал това съобщение в социалните мрежи, чакайки отговор от шефовете на клуба. Иначе, договорът на Де Хеа изтича след 56 часа (бел.ред – по време на писането на статията), като очевидно Ерик тен Хаг няма желание да запазва стража в своя състав, макар той да се съгласи на сериозно намаляване на седмичното му възнаграждение, което досега се равняваше на 350 хиляди паунда на седмица.