Челси се интересува от звездата на Уулвърхемптън Макс Килман. Бранителят е обект на интерес от няколко клуба от Висшата лига преди януарския трансферен прозорец. Килман пое капитанската лента на „вълците“ този сезон и се представя добре под ръководството на Гари О’Нийл. Отборът от Мидландс се изкачи до 13-ото място в таблицата на Висшата лига, като най-накрая събра поредица от положителни резултати под ръководството на новия си мениджър.

В центъра на тяхното подобрено представяне е новият лидер Килман, но 26-годишният бранител е свързван с трансфер дареч от Молине през януари. Медиите в Англия пишат, че мениджърът на Челси Маурисио Почетино харесва качествата на защитника и може да се опита да го привлече следавщия месец като част от плановете си да подсили своята отбрана. „Сините“ са допуснали 26 гола в само 18 мача от Висшата лига този сезон, въпреки че похарчиха доста пари за нови защитници след придобиването на клуба от Тод Бойли.

Централният защитник на лондончани Уесли Фофана ще отсъства дълго заради сериозна контузия на коляното. Беноа Бадиашиле също страда от проблеми след пристигането си от Монако през януари, а сигурно ще се раздели и с 39-годишния Тиаго Силва.

Смята се, че Килман е оценяван от „вълците“ на около 35 милиона паунда. Има дори възможност защитникът да се превърне в бъдещ капитан на Челси. Почетино предпочита лидерите му да говорят английски и е показателно, че отне лентата от ръката на Силва и я даде на Рийс Джеймс. Негови подгласници пък са друг двама англичани - Конър Галахър и Бен Чилуел.