Новият треньор на френския шампион Пари Сен Жермен – Маурисио Почетино е поискал от ръководството на тима да намерят нови отбори на петима играчи. Според „Marca“, става дума за Андер Ерера, Тило Келер, Юлиан Дракслер, Идриса Гай и Леандро Паредес.  

31-годишният бивш полузащитник на Манчестър Юнайтед, се присъедини към клуба през 2019 година и записа 42 участия за тима. Той обаче може да бъде продаден, за да помогне за набирането на свежи пари за исканите играчи от Почетино.

Германецът Дракслер пък е свързан с трансфер във Висшата лига, където интерес към него има от страна на Арсенал и Лийдс Юнайтед. Парижани ще се опитат да го продадат още през януари, тъй като договорът му изтича в края на сезона.

Смята се, че ПСЖ иска събере над 50 милиона британски лири от продажбата на квинтета.

Сред исканите играчи от Почетино попадат двама играчи от бившия му отбор Тотнъм – Юго Лорис и Деле Али, както и Кристиан Ериксен от Интер, с когото аржентинският спец работи в тима на „шпорите“.

Останалите имена, които се свързват с ПСЖ са суперзвездата на Барселона Лионел Меси, който е трансферна цел и на Манчестър Сити, както и капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос, чийто договор с „кралете“ също изтича в края на сезона.