Маурисио Почетино говори преди първия си официален мач начело на Челси. "Сините" откриват сезона си с тежко домакинство на Ливърпул на "Стамфорд бридж", като срещата е идната неделя от 18,30 часа и ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2. Аржентинецът говори за Мойсес Кайседо от Брайтън, като еквадорският халф е желан от Ливърпул също и се вихри истинска трансферна сага около него.

“Чувствам се наистина добре, толкова съм развълнуван, че се завръщам във Висшата лига. Бяхме толкова заети с предсезонната подготовка, но сме развълнувани.

Никога не говоря за играчи, които не са наша собственост. Работим усилено, за да добавим още играчи към състава и ако имаме някаква новина, която да обявим, клубът ще го направи. В момента няма да говоря за играчи, които не играят за нас. Като всеки клуб се опитваме да добавим още качество, за да подсилим състава си", каза Почетино.

"Очевидно е, когато погледнете състава и го сравните с този от миналия сезон, че твърде много полузащитници напуснаха. Упорити сме, но се отнасяме с уважение. Толкова е важно да бъдем уважителни, това е начинът, по който обичам да работя и начинът, по който трябва да работим.

Той (б.р. Юрген Клоп) е един от най-добрите, беше толкова мил, когато напуснах Тотнъм, едно от най-милите послания. Той върши чудесна работа с Ливърпул. Добри и лоши периоди, но те наистина вярват в него и му дават най-добрите инструменти, за да създаде добър отбор, който да се бори за всяка купа", добави старши треньорът на Челси.

"Много ни е жал за него (б.р. Кристофър Нкунку). Той беше много важен за нас. Сега въпросът е да не мислим прекалено много за контузиите и да сме позитивно настроени за това кога ще може да се върне в игра. Работим и на пазара, като се опитваме да намерим решение, може би краткосрочно, средносрочно и дългосрочно, за да намерим правилния профил за отбора.

Ще бъде много добра конкуренция. Трябваше ни още един. Клубът го следи (Роберт Санчес) от дълго време и беше добра възможност за клуба да го вземе, а и добро предизвикателство за Кепа. Кепа е от три, четири седмици при нас, малко по-напред е от него. Челси разполага с двама много добри вратари, които ще се борят за позицията. Те са достатъчно умни, много са зрели. Знаят, че ще се борят кой да бъде номер 1. С времето ще видим дали Роберт е там и може да се противопостави на Кепа", завърши Почетино.