Барселона не се е отказал от идеята да купи Артур Мело от Гремио, съобщава „Mundo Deportivo“. Не е изключено каталунците да си осигурят услугите на 21-годишния футболист още до края на януарския трансферен прозорец.

Каталунците искат на всяка цена да контролират бъдещето на Артур и пред клуба има два варианта. От Барселона се очаква да предложат на Гремио първоначална сума, която да позволява на „блаугранас“ да контролира бъдещето на 21-годишния футболист и да им дава право за първа оферта при интерес от страна на друг отбор.

Малко е вероятно от Гремио да се съгласят на подобен вариант, тъй като към Артур има много сериозен интерес от няколко отбора и е по-вероятно бразилците да искат да го продадат при максимално добри условия.

Освобождаващата клауза в договора на Артур с Гремио е 50 милиона евро, но е малко вероятно от Барселона да се съгласят да платят подобна сума за играча.

Каталунците при всички положения ще се опитат да намалят трансферната цена в преговорите с бразилския клуб.

Идеята на Барселона е при всички положения трансферът документално да стане факт през януари, а след това ще бъде взето решение кога Артур ще се присъедини към състава на Ернесто Валверде.

Очакванията са каталунците да преотстъпят Артур на Гремио поне до юни. 

Артур отрязал Реал Мадрид, иска в Барселона

Артур: Не съм подписал нищо с Барселона

Бащата на Артур: Синът ми скоро ще играе за Барселона

Трансферна цел на Барселона се снима с фланелката на отбора

Скандалът между Гремио и Барселона набира сила

Барса разгневи Гремио, дават каталунците на ФИФА

Барселона влезе в контакт с MVP на Копа Либертадорес

Барселона със сериозен интерес към “бразилския Иниеста“