Старши треньорът на Ювентус Андреа Пирло ще иска да подсили сериозно защитата на тима, пише „Сalciomercato“. Наставникът остана доста недоволен от представянето на тима в отбрана в неделния мач със Сасуоло (3:1).

Гостите отбелязаха гол с човек по-малко, след като Грегоар Дефрел се измъкна от опеката на Леонардо Бонучи и Мерих Демирал. Наставникът не е доволен от реакцията на двамата бранители и особено от ветерана Бонучи, който не за пръв път през сезона прави сериозни грешки.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Капитанът на тима Джорджо Киелини е преследван от контузии, а и вече е в доста напреднала възраст, това е още една причина в Юве да търсят нов футболист за центъра на отбраната. Едва ли такъв ще бъде привлечен през януари, но е много вероятно това да се случи през лятото.

В клуба вече са набелязали и няколко трансферни цели. На първо място е бранителят на Реал Мадрид Серхио Рамос, чийто договор изтича през лятото и може да бъде привлечен без пари. Испанецът може да бъде изкушен от идеята отново да се събере в един отбор със своя добър приятел Кристиано Роналдо. „Биаконерите“ обаче могат да срешнат сериозна конкуренция за неговия подпис в лицето на Пари Сен Жермен, Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Друга цел на шампионите е Дайвид Алаба от Байерн Мюнхен, който също е с изтичащ договор. Торинци имат и трета опция в лицето на Стефан Савич от Атлетико Мадрид. Той може също да стане свободен агент през лятото.