Легендата на Арсенал Робер Пирес демонстрира пълната си подкрепа към клуба, който е на път да подпише с младия талант на Пари Сен Жермен Ясин Адли. Сделката все още не е финализирана, но е факт, че навършващият след месец 18 години играч е отхвърлил предложението на французите за нов договор.

На Острова се твърди, че атакуващият полузащитник ще струва на „топчиите” само 200 хиляди паунда, което би било истински удар, ако се съди по всеобщото мнение във Франция относно потенциала на Адли.

Не е без значение, че новият наставник на Арсенал Унай Емери имаше възможност да следи отблизо израстването на халфа през последните 2 години. За Пирес няма никакво съмнение, че лондончани са на път да се сдобият с нешлифован диамант. „Ясин е много талантлив играч. Надарен е с добри качества и е много бърз с топката в крака. Нерядко е демонстрирал и реализаторски заложби.”

„Знам, че Унай Емери го харесва като футболист. Нямам идея как са се развили събитията през последните два дни, но ако Адли премине в Арсенал, би бил удачно попълнение за отбора.”

„Дали той би могъл да се справи с физическите изисквания на Висшата лига? Да, така мисля. Във Франция и Англия футболът, който се практикува, е съвсем различен, наясно съм с това. Когато си поставен в нова обстановка, трябва да се адаптираш. Нов футбол, нови съперници. За него, при положение, че дойде в Арсенал, началото ще бъде много важно. Той трябва да се учи и наблюдава какво се случва на терена”, допълни Пирес.