Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли изтъкна важността на запазването на основния състав.

„Това е една от нашите тайни. Силата ни е в това, че вярваме в нашите играчи, нашите качества и пътя, който сме избрали, като показваме уважение към останалите“, коментира Пиоли на пресконференция по-рано днес.

„Трябва да покажем кураж да предизвикаме себе си. Мисля, че много от футболистите ни все още не са достигнали пълния си потенциал. Искаме да растем още ден след ден. Трябва да намерим правилните решения за състава. Имаме идеи за трансферния пазар и трябва да преценим добре възможностите“, заяви Стефано Пиоли.

„Рецептата е да продължим да работим сериозно всеки ден. Изискванията се повишават, както и очакванията, а с това расте и напрежението, защото спечелихме титлата и сега искаме да продължим да печелим“, добави треньорът.

Колкото до ситуацията с шведския нападател Златан Ибрахимович, Пиоли коментира, че е говорил с него тази сутрин.

„Той е добре и се възстановява. Надявам се, че можем да работим заедно отново.“

„Амбицията  ни е да бъдем конкурентни в Европа и очакваме жребия на 25 август. Няма да се концентрираме върху самата цел, а върху пътя, по който трябва да вървим, за да я постигнем. По-добре да не правим прогнози, които често не се сбъдват. Има пет-шест отбора, които ще се борят за титлата в Серия А през следващия сезон“, каза още Стефано Пиоли.