Полузащитникът на Бешикташ Миралем Пянич говори за представянето си в турския клуб и призна, че иска да се върне в Серия А. Правата върху играча принадлежат на Барселона.

„Истанбул е добър за живеене град, с изключение на трафика, но не изпускам от поглед Италия, това е моят втори дом. Липсва ми и искам да се върна. Отпадането на Италия от Световното първенство ме порази. Аз съм италианец по душа“, заяви Пянич пред „La Gazzetta dello Sport“.

Босненецът разкри още, че завръщането му в Ювентус през миналото лято не се е осъществило заради финансови причини.

„Имах контакти с Ювентус, но накрая нищо не се получи заради финансови причини. За мен обаче парите не са важни. Бих искал да бъда важна част от даден проект и отново да спечеля Скудетото. Имам глад, опит и почти 700 мача. Мога да си поставям големи цели, нали?“, продължи Пянич, в което обсъди и някои от бившите си треньори.

„Не можех да продължа да работя с Роналд Куман. Той беше неуважителен. Жоан Лапорта направи чудесен избор, назначавайки Шави. Сега колективът е силен и задружен, като всеки знае какво трябва да направи. Маурицио Сари е луд по футбола и е топ треньор. Имаше обаче една грешка. Станах вманиачен в броя докосвания на мач - 150, и забравих за моя стил на игра. Уважавам Масимилиано Алегри като наставник и още повече като човек. Лудост е да го критикуваш. Мисля, че той е правилния човек за Ювентус и резултатите показват, че той върши добра работа.

31-годишният испанец играе за Бешикташ от септември 2021 година. Договорът му за наем с турците и до края на сезона. От 2011 до 2014 година футболистът играеше за Рома, а от 2016 до 2020 година Пянич защитаваше цветовете на Ювентус.