Ръководството на Реал Мадрид е взел решение да продаде Гарет Бейл през летния трансферен прозорец. След пет сезона на „Сантиаго Бернабеу“ периодът на уелсеца в „белия балет“ наближава своя край.

Вестник „Marca“ определя пет причини защо Реал Мадрид ще продаде Бейл след края на настоящия сезон:

1.      Време е за смяна на цикъла – независимо от това, което Реал Мадрид ще постигне в Шампионска лига промените в клуба се задават. В „белия балет“ са взели решение за реформа най-вече в офанзивен план. Бейл ще бъде първият, който ще бъде продаден. Бъдещето на Реал Мадрид е свързано с Марко Асенсио, а уелският футболист само поставя пръст в неговото развитие. Освен това в испанския гранд ще се съсредоточат в търсенето на нов нападател, за да увеличат конкурентноспособността в отбора.

2.      Изключен от контакта – в последните мачове Бейл изглежда апатичен и изключен от играта. Всички сигнали са, че той вече не вижда бъдещето си свързано с Реал Мадрид. Уелският футболист се задържа все по-често на резервната скамейка, а това изглежда логично с оглед неговото представяне.

3.      Травмите – друг фактор, който е много важен и трябва да се вземе под внимание. Бейл не играе редовно поради физическите си проблеми. Той има 25 травми, откакто играе за Реал Мадрид. През този сезон е отсъствал заради контузии три пъти. Уелският футболист играе два последователни месеца без да е получил травма, но състоянието му не предлага никаква гаранция.

4.      Бейл не изпълни очакванията – той дойде в Реал Мадрид с идеята да бъде наследник на Кристиано Роналдо и да спечели „Златната топка“, но в крайна сметка не успя да постигне нито едното, нито другото. Той продължава да се стреми да бъде един от най-добрите играчи в света, но реалността е, че е далече от това. Всъщност той дори не бе в списъка на последните 30 кандидати за „Златната топка“.

5.      Реал Мадрид все още може да получи пари за него – „сега или никога“. В клуба знаят, че няма как да си върнат инвестираните 100 милиона евро в Бейл, но знаят, че колкото по-дълго той остане на „Сантиаго Бернабеу“, толкова повече цената му ще девалвира. През юли той ще навърши 29 години и все още има добра цена на пазар, а интерес към него не липсва. Няколко отбора от Висшата лига имат желание да го привлекат. 

Кой е сигурният пътник от тризъбеца ВВС на Реал?

Бейл не влиза в плановете на Реал Мадрид за следващия сезон

Реал Мадрид информирал Бензема и Бейл, че ги продава