Крилото на Интер Иван Перишич потвърди, че е бил буквално „на косъм” да напусне Интер, за да се присъедини към Манчестър Юнайтед. Всичко се е развило през лятото на 2017-а година, когато „червените дяволи” натискаха здраво, за да вземат хърватското острие на „нерадзурите”.

Именно тогава се намеси наставникът Лучано Спалети, който пожела той да остане на „Джузепе Меаца”, въпреки че тимът се нуждаеше от средства, за да се съчетае добре с финансовия мониторинг от УЕФА.

„Вярно е, че имах оферта на масата от Манчестър Юнайтед и можех да я приема. Въпреки това счетох за редно да не напускам Интер в никакъв случай в този момент. Реших да остана. Говорих и със Спалети, уверявайки го, че искам да съм с роля в Интер. Както във футбола, така и в малките детайли. Харесва ми в Милано”, потвърди Перишич пред футболно списание.

"Спалети ми каза, че тук ще играя важна роля, това беше основната причина, поради която останах в Италия. Във футбола малките детайли са от основно значение. Шампионатът на Англия е моята мечта. Във футбола всичко е възможно, да видим какво ще се случи в бъдеще. Сега се фокусирам върху представянето си за Интер. Надявам се феновете да ме разберат", заяви Перишич.