Ръководството на Интер е силно заинтересовано да сключи сделка за нападателя на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку. Италианците смятат да предложат своето крило Иван Перишич плюс още 20 до 30 милиона евро, за да си осигурят услугите на белгийския национал.

Преследването на 26-годишния Лукаку не е тайна за никого, а намеренията на „нерадзурите” са продиктувани от това да изпълнят едно от ключовите желания на потенциалния бъдещ наставник Антонио Конте. Бившият селекционер на Италия иска Лукаку на всяка цена в Интер, за да се съгласи да замени Лучано Спалети.

Интересът към тъмнокожия голаджия значи, че сегашният титулярен таран Мауро Икарди ще бъде продаден през лятото на 2019-а. „Нерадзурите” не искат да губят излишно време, затова агентът Федерико Пасторело вече посредничи между тях и Юнайтед с цел по-бързото постигане на консенсус.

Интер вярва, че би покрил цената от 60-70 милиона евро, която устройва „червените дяволи”, чрез включването на 30-годишния Перишич в добавка към плащане от 20-30 милиона. През януари месец хърватинът много сериозно искаше трансфер в Арсенал и дори пропусна някои мачове. От клуба все пак го убедиха да остане с обещанието, че щом сезонът приключи, ще му позволят да осъществи трансфер в Англия.

Колкото до Лукаку, той в момента обсъжда възможността с Интер да подпише 5-годишен контракт при заплата от 7,5 милиона евро на сезон. Италианският гранд най-сетне има малко повече свобода в това отношение, след като миналата седмица официално изтече споразумението им с УЕФА във връзка с Финансовия феърплей.