Опитният вратар Пепе Рейна вече е дал съгласие да заиграе в Милан от следващия сезон. От ръководството на „росонерите” са информирали настоящия тим на играча – Наполи за този факт.

35-годишният испански национал има договор с „везувиани” само до края на настоящата кампания и не е доволен от условията за преподписване. Неаполитанци му предлагат удължаване само с 12 месеца, което е неприемливо за бившия футболист на Барселона, Виляреал, Ливърпул и Байерн Мюнхен.

Райола: Донарума трябва да се измете от Милан

Според „Гадзета дело спорт” сделката между Рейна и Милан вече е сключена. Съгласно регулациите на ФИФА футболист, чийто договор изтича, им право в заключителните 6 месеца от своя контракт да преговаря свободно с други отбори. Ако се стигне до договорка по такъв начин, отборът, с който въпросният играч има договор, трябва да бъде уведомен.

„Гадзета” твърди, че Милан вече е сторил това, като потвърдил пред Наполи за наличието на договор с Рейна до лятото на 2020 година. Вестникът вярва, че годишната заплата на ветерана при „росонерите” ще бъде от порядъка на 3 милиона евро плюс бонуси и опция за удължаване с още 12 месеца.

Донарума избрал с кой гранд да смени Милан от лятото

Рейна ще навърши 36 години през август, а основната причина за идването му е неяснотата около бъдещето на сегашния титуляр за Милан – Джанлуиджи Донарума. В последно време слуховете, че 19-годишният талант ще бъде продаден през лятото станаха крайно интензивни. Най-вероятно сделката за Рейна ще бъде обявена официално чак когато бъде разрешен и въпросът около Джиджо.