Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е склонен да продаде нападателя Келечи Ихеаначо на Уест Хем само ако в договора на нигериеца бъде включена клауза за обратно откупуване с фиксирана сума.

В момента испанският тактик се двоуми около съдбата на 20-годишния играч, който не получава достатъчно шансове при „гражданите”. В дебютния си сезон 2015/2016 младият африканец впечатли всички, отбелязвайки 14 попадения. След идването на Гуардиола  Ихеаначо вече не играеше толкова често, затова завърши приключилата кампания със 7 гола в 29 срещи.

Уест Хем вади 20 милиона за острие на Ман Сити

Уест Хем опитва да извлече максимума от този факт и подготвя оферта на стойност 20 милиона паунда. Не е ясно да сумата ще задоволи „небесно сините”, но клаузата за обратно откупуване е приоритетът пред третия във Висшата лига.

Причината е, че Гуардиола желае да избегне грешки, каквито допусна Жозе Моуриньо при втория си престой в Челси. Тогава португалецът продаде Ромелу Лукаку на Евертън за 28 милиона паунда, а белгиецът в момента е сред топ нападателите на планетата. Тъй като „сините” не предвидиха възможност за откупуване, сега мераците им да си върнат Лукаку ще им струват доста скъпо.

По подобен начин се развиха нещата и около една от настоящите звезди на Сити – Кевин де Брюин. Челси продаде офанзивният халф на Волфсбург само за 18 милиона паунда, а впоследствие германците го пратиха на „Етихад” срещу внушителните 55 милиона британски лири.