Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще ускори преговорите за крайния защитник Марк Кукурея от Брайтън, който трябва замени напускащия Олександър Зинченко, твърди „Sun“. Украинският национал е пред трансфер в Арсенал за 30 милиона паунда, а привличането на нов ляв бек става приоритет за предводителя на шампионите.

Гуардиола вече отхвърли информациите, че ще търси нов нападател, въпреки че позволи на Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг да напуснат по-рано този месец. На „Етихад“ пък бяха привлечени норвежкия голмайстор Ерлинг Халанд, английският национал Калвин Филипс и вратаря Щефан Ортега.

Смята се, че „чайките“ искат около 50 милиона паунда за 23-годишния Кукурея, но Сити не са склонни да дадат толкова много, така че в крайна сметка може да насочат усилията си към друго място.

Крайният бранител се присъедини към Брайтън от Хетафе миналата година за 15,4 милиона паунда. Испанският национал се наслади на отлична дебютна кампания на „Амекс Стейдиъм“, като регистрира общо 39 мача във всички турнири.

Гуардиола познава качествата на Кукурея от дълго време, тъй като той беше част в академията на Барселона „Ла Масия“, когато е бил още на 14 години.