Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че не планира да търси нов нападател за тима през зимата въпреки проблемите с контузии на Серхио Агуеро и Вилфред Бони.

И двете основни остриета на „гражданите“ ще отсъстват за дълго, което свежда до минимум опциите пред чилиеца в предни позиции. Той обаче не се притеснява от този факт и е готов да търси креативни решения с Рахийм Стърлинг, младия Келечи Ихеаначо и рекордната покупка за клуба Кевин де Брюин.

„Дали ще търся нови футболисти през януари? Не, за момента отборът си остава без промени“, каза Пелегрини. „Имаме състав, който смятаме, че е най-добрият предвид поставените ни цели. Не се нуждая да правя промени, така че продължаваме по същия начин с Вилфред, с Кун, Стърлинг и Келечи.“

„Стърлинг е мног одобър играч, но нека не забравяме, че е само на 21 години. Той има много години пред себе си, за да се усъвършенства. В известен смисъл той успява и мисля, че ще става по-силен година след година.“

„Рахийм се труди много добре от първия си ден тук до този момент. Може би му се случва да играе различно – веднъж е по-силен, друг път – не толкова. Това важи за всеки футболист. Най-важното е да полага усилия всеки ден заедно с важни играчи като Давид Силва, Агуеро и Яя Туре. Рахийм има какво да подобрява, например неговият завършващ удар. Той не може да бъде футболист, който вкарва само по 11 гола на сезон, както стори миналата година. Надявам се за в бъдеще той да промени това и да взима по-добри решения на терена“, завърши Пелегрини.

В събота от 17 часа Манчестър Сити приема Суонси Сити в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Срещата можете да проследите пряко в ефира на телевизия Diema Sport 2 и на онлайн платформата Gong Play.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS