Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е дал принципното си съгласие да подпише нов договор, който ще го задържи на „Етихад“ до лятото на 2025 година. Това ще бъде и последната част от пъзела, която гарантира, че Ерлинг Халанд ще се присъедини към „гражданите“, а не към Реал Мадрид, твърди „Sun“.

Източници, близки до клуба настояват, че испанецът се е съгласил да добави още две години към настоящия си договор, който в момента изтича след малко повече от 12 месеца. Новото споразумение вероятно ще включва и опция за удължаването му с допълнителна година, което би довело до това Гуардиола да остане начело на шампионите в рамките на едно десетилетие.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Бившият треньор на Барселона и Байерн отново беше запитан за бъдещето си, след като Ливърпул обяви, че Юрген Клоп също удължава договора на мениджъра си до 2026 година. Той обаче настоя, че единственият му фокус е върху защитата на титлата и ангажиментите в Шампионската лига, но запознати твърдят, че е въпрос на време преди да бъде обявено и неговия нов контракт.

Шефовете на Сити не вярват, че спечелването на Шампионската лига през този мандат ще окаже влияние върху това колко дълго ще остане Гуардиола. Твърди се, че испанецът е „впечатлен и развълнуван“ от младите играчи в клуба, както и от възможността да работи с 21-годишния Халанд.

Що се отнася до норвежкия нападател, единствената пречка за трансфер към Ман Сити, е именно това кой ще бъде негов наставник на „Етихад“. Манчестър винаги е бил предпочитаната опция за Халанд, но той искаше гаранции, че Пеп ще остане от един сезон, ако подпише с тях.

Реал смяташе, че може да го изкуши, но Халанд смята, че има по-голям шанс за успех в европейските турнири, както и да бъде претендент за „Златната топка“, ако играе за Сити. Нападателят също така чувства, че Гуардиола е ключов фактор за това.

По този начин, ако Гуардиола наистина подпише нов договор и остане, то Халанд със сигурност ще облече небесносинята фланелка през следващия сезон, допълва изданието.