Бившият нападател на Милан Алешандре Пато призна, че вече е получил оферти от клубове, които се състезават в Серия А, а в тази връзка не изключи свое потенциално завръщане на „Сан Сиро”.

29-годишният нападател в момента брани цветовете на Тянцзин Куанджиан, но през януари може би ще се опита да се завърне за пореден път на Стария континент. „Получих някои оферти от Серия А, а също и от други европейски лиги”, призна Пато пред „Кориере дело спорт”.

„Ще преценяваме в края на годината. Много съм щастлив, че Леонардо и Паоло Малдини отново са част от Милан, радвам се за тях, а също и за феновете, които имаха нужда подобни хора да бъдат лицето на клуба.”

„На няколко пъти разговарях с Лео, разбира се, имаше и някои шеги относно моето евентуално завръщане.”

„Шегата настрана, имам още година по договора ми в Китай и ще видя какво ще се случи. Всеки ден получавам толкова много съобщения от фенове на Милан в социалните мрежи. Това ме прави щастлив и ме кара да си мисля, че въпреки всички години, които минаха след тръгването ми, привързаността на тифозите не е намаляла.”

„Дали бих искал отново да играя в Милан? Това е въпрос, който бих задал на феновете: с кого бихте искали да ме видите да играя в този Милан?”, заяви Пато.