Легендата и голмайстор №1 за всички времена на Манчестър Юнайтед – Уейн Рууни, предприе стъпка, която едва ли ще бъде много популярна сред феновете на отбора. Нападателят на Ди Си Юнайтед даде съвет на желания от „червените дяволи” Джейдън Санчо да се замисли добре дали трябва да напуска Борусия Дортмунд.

19-годишният талант изпрати прекрасен сезон с „жълто-черните”, като определено съжалява, че изявите му не бяха достатъчни за спечелването на шампионската титла в Бундеслигата. Англичанинът изигра 43 официални мача, в които се отчете с 13 гола и 19 асистенции. Всичко това го направи много желан от редица европейски грандове, като най-настоятелен в интереса си изглежда тъкмо Юнайтед.

Трансфер в посока „Олд Трафорд” би представлявал двоен удар за „червените дяволи”, като се вземе под внимание факта, че Санчо е бивш възпитаник на школата на Манчестър Сити, откъдето избяга в търсене на повече шансове за пробив в мъжкия футбол. Според Рууни именно последното трябва да е основният приоритет пред Санчо при вземането на решения.

„Джейдън трябва да се запита дали ще получава същото игрово време, на каквото се радва сега в Дортмунд, ако премине в Англия. Трябва да си изясни дали просто няма да бъде резерва”, коментира Рууни пред „Билд”. „Игровото време е толкова важно за младите футболисти. Ако той получава най-много шансове в Дортмунд, трябва да остане там”, добави рекордьорът по голове за английския национален отбор.