Ливърпул е дал много интересен и неочакван отговор до колегите си от Реал Мадрид при тяхното запитване относно евентуален трансфер на Садио Мане. Според испанското издание „ОК Диарио” шефовете на испанския колос имали съвсем други очаквания как ще протекат първоначалните разговори.

Докато английските издания тръбят наляво и надясно, че Ливърпул няма никакво намерение да се разделя с 27-годишния играч (който подписа нов дългосрочен контракт през 2018-а), на Иберийския полуостров ситуацията е описвана в по-различна светлина.

„Ел Чирингито” проведе разговор с главния редактор на „ОК Диарио” Едуардо Инда, от който остава впечатлението, че сделка все пак е възможна. Инда отбелязва, че в Реал очаквали да чуят цена, надхвърляща 100 милиона паунда, а защо не и 142-ата милиона, които Барселона брои, за да отмъкне от Ливърпул Филипе Коутиньо през януари 2018-а.

„Лос меренгес” останали крайно изненадани, когато от „Анфийлд” изобщо не обелили дума за пари, а пожелали – поне по думите на Инда – бартерна сделка. Тя включвала младия талант на Реал Винисиус Жуниор, който през миналото лято пристигна на „Бернабеу” срещу 40 милиона паунда.

Все пак от Реал отвърнали с твърдо „не” на подобен вариант, тъй като разчитат следващият голям тим на клуба да бъде изграден именно около фигурата на 18-годишния бразилец. И след като такъв сценарий категорично отпада, Инда прогнозира, че Реал би имал реален шанс с Мане само ако подобри трансферния рекорд на Неймар, който смени Барселона с ПСЖ при цена от 222 милиона евро.