Сагата с бъдещето на звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе стигна чак до Министерството на Франция.

Запитана относно Мбапе, министърът на спорта на Франция Роксана Марачиняну потвърди, че силно се надява нападателя да остане в Лига 1.

Младокът има договор до лятото на 2022-а година и спекулациите за неговото бъдеще не спират от месеци, а за най-голям фаворит за подписа му е смятан Реал Мадрид. Подобен трансфер при всички положения би имал сериозни финансови размери и все още не е ясно дали мадридчани биха били склонни да се разделят с такава солидна сума, особено в условията на пандемия и финансова криза.

Именно в отговори на тези спекулации се изказа и запитана за собственото й мнение Марачиняну. Във вторник Мбапе вкара три попадения във вратата на Барселона при солидната победа на парижани на „Камп Ноу“ с 4:1.

„Хубаво е да го видя да играе така. Казах му, разбира се, Килиан, остани във Франция. Ние се нуждаем от теб, искаме да продължим заедно, особено когато играеш така. ПСЖ се нуждае от теб, феновете се нуждаят. Младите спортисти и младите футболисти се нуждаят от добър пример. Днес така или иначе е трудно да напусне Франция (в условията на криза), така че трябва да остане тук“, коментира с усмивка Марачиняну.

От френският гранд са готови да предложат нов договор за четири години на Мбапе, който да го задържи във френската столица, и да го изравнят по заплащане с рекордния трансфер в света на футбола - Неймар, за когото от ПСЖ платиха 220 милиона евро.