В големите първенства на „стария континент“ предстои решителната фаза от сезона. В Англия, Италия и Испания тепърва предстоят решаващи двубои, но в Германия вече могат да се похвалят, че приключиха сезона.

Бундеслигата е в историята, както и купата на страната, а тимовете спокойно могат да мислят за следващата кампания. Отборът на Лайпциг, който завърши на трето място през този сезон, обяви, че няма никакво намерение да харчи много средства за трансфери.

След продажбата на звездата си Тимо Вернер в Челси, немският клуб усилено търси заместник на голаджията. От четвъртфиналиста в Шампионската лига обаче съобщиха, че кризата с коронавируса им се отразява доста зле във финансово отношение и е невъзможно да се закупи класен нападател точно в този момент.

Шефовете на тима също така  заявиха ясно, че докато мачовете отново не се играят пред пълни трибуни, ще се наложи сериозно свиване на бюджета. Поне до края на 2020-а година в Лайпциг не възнамеряват да правят скъпи трансфери, а надеждата на ръководството е, че през 2021 стадионите в Германия отново ще бъдат пълни и отборът ще може да излезе от кризата.