Изпълнителният директор на Динамо Букурещ Юлиу Мурешан обяви пред сайта www.gsp.ro трансфера на българския вратар Пламен Илиев.

„Той подписа. Пристига утре вечер“, заяви Мурешан по време на пресконференция по друг повод.

На пресконференцията, на която официално представи Габриел Торже, Константин Ника, Роберт Попа и Козмин Матей като играчи на Динамо, Юлиу Мурешан, потвърди друг трансфер в Динамо. И това е българският вратар, който се оказа трети избор в Лудогорец след привличането на двама чужденци и напусна Разград.

Мурешан обяви, че вратарят Пламен Илиев, 29-годишен, подписа с червено-белите и ще пристигне в Букурещ утре. Това бе потвърдено и от Газета Спортурилор, както и по-рано Gong.bg написа, че националът е пред трансфер в румънския тим.

Имам още двама играчи, които подписаха и ще дойдат утре вечер, след което те ще се присъединят към отбора. Единият е Филип Ивановски, нападател от Република Северна Македония.

„Другият е вратарят Пламен Илиев от Лудогорец. Но чакаме и още един халф, дефанзивен, който може да играе и централен защитник“, каза Юлиу Мурешан пред журналистите в румънската столица.

Опитът на Пламен Илиев в румънското първенство е сериозен, тъй като той е пазил както за Астра Гюргево, така и за Ботошани преди да се прибере в българския шампион.