След като в Италия се появиха информации за потенциалното завръщане на Пол Погба в Ювентус, сега подобни новини долетяха и от острова. Неделното издание на вестник „Експрес” твърди, че френският национал – и най-скъпа покупка в историята на Манчестър Юнайтед – е информирал шефовете, че отново иска да облече екипа на „бианконерите” през януари.

До голяма степен разработката съвпада с твърденията на „Тутоспорт”, който също така първи съобщи за пробива в преговорите за Реал Мадрид по привличането на Кристиано Роналдо. „Сънди Експрес” обаче прибавя и нови детайли към основния план, според който 25-годишният Погба ще постави „червените дяволи” под натиск, за да си издейства продажба през зимата.

„Експрес” също потвърждава, че отношенията между полузащитника и мениджъра Жозе Моуриньо вече са преминали отвъд фазата, която би позволила помиряване между страните. Според английската медия Погба се е видял принуден да търси разговор с шефовете по-високо в йерархията, пред които е обявил, че иска да бъде продаден през януари. Това би осигурило достатъчно време на Юнайтед за намирането на заместник.

Разбира се, зимен трансфер за Погба в Ювентус би означавал, че французинът вече ще има мачове за Юнайтед в Шампионската лига – двата отбора попаднаха в една и съща група – и торинци не биха били в състояние да го използват.

През лятото Барселона отправи официалон предложение до Юнайтед за подписа на играча, предлагайки 50 милиона евро плюс Андре Гомеш и Йери Мина. "Червените дяволи" отхвърлиха тази оферта.

Още по темата:

Погба категоричен: Маха се от Юнайтед, но не и заради Барса

Вината на Погба за неволите на Юнайтед

Погба щеше да е аут, ако Фъргюсън още беше начело

Моу: Спекулациите за Погба не са хубави

Един от братята Погба стигна до проби в трета дивизия на Германия