Крилото на Ливърпул Джердан Шакири може да напусне клуба това лято. Швейцарският национал говори и за евунтален интерес от страна на Лацио към него.

“Футболът ми помогна да реализирам много от мечтите си. Имах късмета да играя в големи отбори и да спечеля много отличия. Договорът ми с Ливърпул изтича през 2022 г.”, сподели Шакири пред “Кориере дело Спорт”.

“На този етап от кариерата ми е важно да играя редовно, но това не се случваше последните три сезона. Затова казах на Ливърпул, че съм готов за ново предизвикателство. Те приеха желанието ми и ще обмислят сериозно офертите, които пристигна. Няма да ме спират”, допълни той.

“Само на 29 години, играл съм в някои от най-дорите първенства в Европа и бих се радвал да продължа да бъда част от тях. Не мисля за края на кариерата ми. Аз не се занимавам с трансфери, консултантите ми преговарят на пазара. Те ме информират, когато има интерес.

Не е само мое мнение, че футболът в Италия се разви много последните години. Триумфът на Европейското първенство го доказва. Напълно заслужен успех. Ако има някаква истина, че Лацио има интерес към мен, ще съм поласкан. Следя Лацио от дълго време. Бих искал да играя по-атакуващ футбол, а Маурицио Сари го практикува”, каза още Шакири.