Събитията около централния бранител на Арсенал Шкодран Мустафи взеха неочакван обрат. След като вчера „топчиите” отхвърлиха предложението на Интер да вземат футболиста под наем, днес германският национал е подал молба за трансфер.

Арсенал отряза Интер за германски национал

25-годишният играч пристигна на „Емиратс” една преди година и бързо се превърна в ключова фигура за отбора на Арсен Венгер. Френският мениджър брои 40 милиона евро за него на Валенсия и колкото да е изненадан от поведението на Мустафи, ще се опита поне да си възстанови похарчената сума.

Точно по тази причина Арсенал е уведомил Интер, че иска 40 милиона за играча си, а към момента това е сума, която „нерадзурите” трудно биха си позволили.  Самият играч би могъл да наклони везните в полза на гранда от Милано, тъй като изгаря от желание да се върне в Серия А. Мустафи изкара 3 сезона в калчото, като в периода 2012-2014 защитаваше цветовете на Сампдория.

Интер с невъзможна цел на трансферния пазар

Интер възнамерява да заложи опция за откупуване в предложението си до Арсенал, но тя ще е изпълнима в края на сезона. Ако „артилеристите” продължат с отказите, то Интер почти сигурно ще се обърне към Манчестър Сити с оферта да привлече под наем Елиаким Мангала.