Нападателят на Наполи Виктор Осимхен е разкрил, че е готов да се присъедини към Арсенал вместо към Манчестър Юнайтед или Нюкасъл това лято. Нигерийският стрелец е искан от мениджъра Микел Аретта и техническия директор Еду на „Емиратс“, а самият Осимен е готов да премине в северен Лондон след само два сезона в Италия.

„Gazzetta dello Sport“ твърди, че нигериецът е готов да пренебрегне офертите на Ман Юнайтед и Нюкасъл, за да се присъедини към „артилеристите“. 23-годишният футболист има 17 гола в 29 мача до момента за Наполи през този сезон.

Осимен е оценяван на около 80 милиона паунда, което може да се окаже проблем за Арсенал. Въпреки всичко обаче „топчиите“ ще трябва да си намерят нов голмайстор, след като се разделиха с Пиер-Емерик Обамеянг през януари, а договорите на Александър Лаказет и Еди Нкетия изтичат в края на сезона и ще останат без типичен централен нападател.

Осимен обаче иска да се бори за най-големите трофеи, включително да участва в Шампионската лига. Арсенал обаче може да предложи тома през следващия сезон, тъй като са в много добра позиция да завършат в четворката за сметка на Манчестър Юнайтед.