Тимът на Манчестър Юнайтед има желание да подпише със звездата на Ред Бул Лайпциг Даю Упамекано, след като мениджърът на „червените дяволи“ - Оле Гунар Солскяер гледа на защитника като перфектен партньор за Хари Магуайър. Юнайтед похарчи 80 милиона паунда на Магуайър миналото лято, за да направи английския национален най-скъпия защитник в историята, но Солскяер иска по-мощен физически защитник до него, който да осигури повече баланс в неговата защита.

Виктор Линделоф си партнира с Магуайър през по-голямата част от кампанията и макар Солскяер да се възхищава на шведа, се усеща, че като отлично партньорство между Магуайър и него не е възможно. Ерик Баи би изглеждал по-подходящ заедно с Магуайър, но пък той има чести проблеми с контузии.

21-годишният Упамекано се наложи като един от най-добрите защитници в Европа и доста отбори ще се борят за неговия подпис. Той има договор до лятото на 2021 година. Арсенал и Тотнъм също в се борят за Упамекано, но „Sky Sports“ твърди, че Юнайтед вече се присъединил към тях.

Твърди се, че и Манчестър Сити също се интересува, както и, че Упамекано има клауза за освобождаване от 52,5 милиона паунда. Пеп Гуардиола иска да подпише с поне един защитник това лято, след като не успя да заместник на Венсен Компани миналото лято. Бъдещето на Джон Стоунс също е под въпрос, като Арсенал желае да подпише с него.