Бившият капитан на Барселона Лионел Меси е на крачка от трансфер във френския вицешампион Пари Сен Жермен. Както е известно, аржентинецът няма да подпише нов договор с „каталунците“ заради финансовите разпоредби на Ла Лига. Очакванията са днес Меси да премине медицинските прегледи и утре да бъде представен официално като играч на парижани.

Днес обаче в Испания гръмнаха, че в последния момент се е появила нова потенциална пречка за трансфера на аржентинеца в ПСЖ. Според „Marca“ адвокати са подали до Европейската комисия жалба от името на членове на Барселона (б.ред. - т. нар. „сосиос“). С нея те настояват, че преминаването на Меси в Пари Сен Жермен трябва да бъде блокирано от съда, защото френският клуб има по-лоши показатели по отношение на финансовия феърплей от Барселона.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

В жалбата, подготвена от д-р Хуан Бранко, се твърди, че през сезон 2019/2020 99% от приходите на парижани са отивали за заплати, докато в Барселона това съотношение е било 54%.

Впоследствие обаче ситуацията на „Камп Ноу“ се промени значително и в петък президентът на Барселона Жоан Лапорта призна, че дори при намаляване на заплатата на Меси с 50% разходите за възнаграждения в клуба представляват 110% от приходите, което на практика е направило регистрацията на Меси невъзможна спряло правилата на Ла Лига.

Въпреки тези обстоятелства адвокатите настояват, че гражданските и административните съдилища във Франция трябва да вземат отношение и да спрат трансфера. Жалба е подадена и до Европейската комисия.