Олимпик Лион вече е в много напреднали преговори за нападателя на Челси Бертран Траоре. Макар че наскоро и Уест Хем да заяви своя интерес към 21-годишния национал на Буркина Фасо, изглежда много вероятно кариерата му да продължи във Франция.

Авторитетният вестник „Л’Екип” разкрива, че една от главните причини за прогреса в разговорите между Лион и шампиона на Англия е тъкмо самият Траоре. Острието има огромно желание да пресече Ла Манша в посока „Стад дьо Люмиер”.

Евертън изважда 17 милиона за нападател на Челси

Президентът на „хлапетата” Жан-Мишел Олас изпитва сходни чувства към обещаващия талант, като говори открито за него, докато представяше друго ново попълнение –идващият от Бенфика Фернандо Марсал Оливейра. „Абсолютно искаме тази операция да се случи. Съвсем наскоро говорихме с Челси, става дума за много напреднали контакти. Много клубове от Европа се интересуват от Траоре, така беше и с Марсал”, коментира Олас.

Челси готов да продаде Траоре на Олимпик Лион

Траоре прекара миналият сезон под наем в Аякс, с който достигна (и загуби) финала в Лига Европа. През сезон 2015/2016 той получи шанс за изява в Челси от тогавашния временен мениджър Гуус Хидинк, като впечатли немалко хора с изявите си. През лятото на 2016-а обаче „сините” привлякоха Миши Батшуай като алтернатива в атака и за Траоре не остана място.