Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е водил разговори с Кристиан Ериксен през лятото, за да разбере дали датчанинът иска да заиграе за „червените дяволи”. Контактът е бил осъществен, но не е говорено Ериксен да дойде на „Олд Трафорд” през това лято, а по-скоро норвежецът е искал да сондира възможността дали самият играч иска да премине в тима му.

Контрактът на плеймейкъра на Тотнъм Хотспър изтича през лятото на 2020-а година, а към този момент преговорите за удължаването не са водени.

Manchester Evening News твърди, че Солскяер е говорил специално с 27-годишния играч за потенциален трансфер през следващото лято. В преговорите е било и разискано желанието на играча да подсили някой измежду Барселона и Реал Мадрид в Испания.

Именно Реал Мадрид е свързван свирепо с преминаване на Ериксен в испанската столица, а „кралския клуб” може да направи трансфера до края на август месец, тъй като прозорецът на Иберийския полуостров е отворен.  Италианският шампион Ювентус също иска да вземе юношата на Аякс, който ще може да преговаря спокойно от месец януари, ако няма подписан нов договор с клуба от Северен Лондон.