Отборът на Тотнъм официално обяви трансфера на защитника на Аталанта Кристиан Ромеро, който подписа договор за пет години. „Шпорите“ платиха 55 милиона евро на бергамаските, който по-рано днес го закупи от Ювентус за сумата от 16 милиона евро.

23-годишният Ромеро игра миналия сезон при „богинята“ като преотстъпен от Юве. През 2019-а той беше привлечен в торинския гранд от Фабио Паратичи, който сега е спортен директор на Тотнъм. Той така и не получи шанс в състава на „бианконерите“ и беше пратен под наем първо в бившия си тим Дженоа, а след това и в Аталанта.

През миналата кампания централният бранител изигра 42 мача за „нерадзурите“ във всички турнири и със силните си изяви той беше избран за Най-добър защитник в Серия А за сезон 2020/2021.

Ромеро дебютира за националния отбор на Аржентина през това лято, като беше титуляр в турнира за Копа Америка, който спечели с „гаучосите“. Така той става второто попълнение на „шпорите“, привлечено от Аталанта през това лято, след вратаря Пиерлуиджи Голини. Аржентинецът ще играе с номер 4 в новия си отбор.