Отборът на Рома се раздели с двама играчи в понеделник. „Вълците“ продадоха на Сампдория халфа на Рома Гонсало Вияр под наем до края на сезона, съобщиха от двата клуба. В сделката има включена опция за откупуването му, за която се предполага, че е в размер на 8 милиона евро. Затова играчът подписа с „моряците“ до 2027-а година.

24-годишният полузащитник пристигна на „Олимпико“ през януари 2020-а година, когато „вълците“ платиха на Елче 5 милиона евро за него. Той има 64 мача за римския клуб, а през тази пролет игра като преотстъпен в Хетафе, където записа 10 двубоя. Вияр има и една изиграна среща с националния отбор на Испания - в контролата срещу Литва (4:0) през юни миналата година.

В същото време Селта Виго взе също под наем нападателя Карлес Перес. Договорът на испанеца е до края на настоящия сезон, потвърдиха от испанския клуб. „Галисийците“ ще имат възможност да купят 24-годишния Перес за сума между 10 и 12 милиона евро през следващото лято.

Миналата кампания Карлес Перес вкара 3 гола и направи 1 асистенция в общо 28 мача във всички турнири за „вълците“ от Рим. Нападателят е юноша на Еспаньол, като има и 11 двубоя и 1 едно попадение за Барселона през сезон 2019/2020.