Вратарят на Челси - Кепа Арисабалага, официално вече е футболист на Реал Мадрид, съобщиха от испанския клуб.

Двата клуба са се споразумели за чист наем на испанския национал без опция за неговото откупуване. 28-годишният страж премина медицински прегледи и подписа своя договор.

Германският шампион Байерн Мюнхен също беше близо до привличането на вратаря на Челси, но когато Реал се свърза с него, той реши да премине на „Сантиаго Бернабеу“.

„Лос бланкос“ се обърнаха към Кепа, след като титулярният им вратар – Тибо Куртоа, получи тежка контузия, която ще го изкара извън терените за поне половин година, след като скъса предна кръстна връзка на лявото си коляно.

Кепа играе за Челси от 2018-а година, когато премина при „сините“ от Лондон с рекорден за вратар трансфер от Атлетик Билбао за сумата от 80 милиона евро. Той записа 163 мача за англичаните, в които допусна 175 гола и 59 пъти запази мрежата си без попадения. С Челси Кепа спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, Лига Европа и Суперкупата на Европа.

Кепа има и 13 мача за националния отбор на Испания, с който триумфира в настоящото издание на Лигата на нациите. Новото попълнение на Реал Мадрид ще бъде представено пред медиите утре.