Френският шампион Пари Сен Жермен официално обяви привличането на 18-годишния бразилски халф Габриел Москардо от Коринтианс. Дефанзивният полузащитник е подписал договор до 2028-а година с френските шампиони, като ще остане в сегашния си отбор до края на сезона. Това е втори официален входящ трансфер за парижани, които в първия ден от новата 2024-а година обявиха привличането на друг млад бразилец - Лукас Бералдо от Сао Пауло.

Според информациите ПСЖ ще плати 20 милиона евро на Коринтианс за Москардо. Предвидени са и още 2 милиона евро под формата на възможни бонуси. Футболистът бъде опериран през този уикенд в Доха заради травма на крака, след което ще се завърне в Бразилия.

Габриел Москардо има 25 мача, 1 гол и 1 асистенция за първия отбор на Коринтианс.

„Много съм щастлив, че се присъединявам към Пари Сен Жермен, това е един от най-щастливите дни в живота ми. Това е проект с талантливи млади играчи. Нямам търпение да се присъединя към групата и да се запозная с целия отбор и персонал. Надявам се да спечеля много трофеи под червено-сините цветове и да направя феновете щастливи“, заяви новото попълнение на парижани.