Пари Сен Жермен официално представи най-новото си попълнение – аржентинския халф Леандро Паредес. Бившият футболист на Рома пристига от руския Зенит Санкт Петербург.

Полузащитникът парафира с парижани до 30 юни 2023 година, след като успешно положи медицински прегледи в Доха. Паредес е на 25 години и е бивш кадър на Бока Хуниорс, с който печели аржентинското първенство (2011) и Купата на страната (2012). С екипа на Рома записа два сезона (2014/2015 и 2016/2017), като навъртя 54 мача, преди да бъде продаден за крупна сума на Зенит. В 61 срещи за руския гранд той се отчете с 10 гола и 15 асистенции.

В ПСЖ Паредес взима екипа с №8, който за последно беше на гърба на Тиаго Мота. „Много съм горд, че ще премина в ПСЖ. След предишните си престои в Италия и Русия сега съзрях тази фантастична възможност не само да попадна в нова лига, но преди всичко да нося екипа на един от най-престижните клубове в света”, каза Паредес за първи път като играч на френския шампион.

„Всички знаем необикновените измерения на ПСЖ, на играчите тук и треньорския щаб. Споделям същите високи амбиции и ще направя всичко по силите си да дам на клуба това, което се очаква от мен като полузащитник. Очаквам с нетърпение да усетя страстната атмосфера на „Парк де Пренс”, защото с тази футболна треска израснах в Аржентина”, допълни Паредес.

Привличането на Паредес може да се приеме като ответната реакция на ПСЖ заради провала с Френки де Йонг от Аякс, който от другия сезон ще играе в Барселона. По неофициални данни аржентинецът е струвал на ПСЖ сумата от 40 милиона евро плюс още 5 милиона под формата на бонуси.