Английският елитен футболен клуб Нотингам Форест обяви, че е привлякъл под наем защитника Гонсало Монтиел от Севиля. Монтиел е аржентинец и беше част от националния отбор на страната, който спечели Световното първенство през декември 2022-а година в Катар и сам имаше много сериозен принос. Той вкара решителната дузпа за успеха на Аржентина на финала над Франция.

Освен това, бранителят вкара отново победната дузпа и за Севиля, когато испанският тим триумфира във финала за Лига Европа. Сега Монтиел отива на стадион "Сити Граунд" под наем за един сезон, а в договора му има опция за откупуване. Финансови детайли по сделката не се съобщават, но аржентинските медии твърдят, че сделката може да бъде завършена за 11 милиона евро.

"Наистина съм щастлив да се присъединя към този исторически и велик клуб. Идвам в Нотингам с всички да играя и да покажа на какво съм способен. Също така искам да подчертая, че съм гладен за успехи, за трофеи и сега е времето", за да докажа тези думи, заяви 26-годишният десен бек.

"Гледам мачовете от английската Висша лига още от дете. Може би съм човекът, който в квартала ми съм изгледал най-много английски мачове. А като футболист естествената амбиция е да играеш на най-високото възможно ниво. И мисля, че Премиършип ми дава тази невероятна възможност", допълни аржентинският играч.

Гонсало Монтиел е петото лятно попълнение на мениджъра Стив Купър след Крис Ууд, Ола Ейна, Антъни Еланга и Мат Търнър. През миналата година Форест до последно се бореха за оцеляването си, но тази година амбициите са за нещо повече.

Монтиел има 72 мача за Севиля, вкара 2 гола и изработи още 6 в това време. За националния отбор на Аржентина е записал 23 двубоя.

 

БТА / Автор: Атанас Василев