Отборът на Нюкасъл официално привлече левия бек на Норич Джамал Люис за 15 милиона паунда. 22-годишния бранител сложи подписа си под договор за пет  години.

Нападателят Калъм Уилсън се присъедини към Нюкасъл за 20 милиона паунда в понеделник, а бившият му съотборник в Борнемут Райън Фрейзър също стана част от „джордитата“ същия ден. С Джеф Хендрик, който се присъеди като свободен агент, Люис става четвъртото ново попълнение на Нюкасъл през лятото.

Защитникът беше в полезрението и на Ливърпул по-рано през трансферния прозорец.

„Това беше малко неочаквано, но това беше нещо, което очевидно очаквах с нетърпение, когато чух, че има сериозен интерес, така че съм щастлив да бъда тук сега. Нюкасъл е толкова страхотен клуб с такава история и знаех, че това е възможност, която бих искал да хвана с двете си ръце", заяви Люис пред клубната телевизия.

22-годишния ляв бек започна младежката си кариера с родния си клуб Лутън, след което през 2014 година се присъединява към академията на Норич.

„Джамал е много вълнуваща перспектива. Наблюдавах го как процъфтява в първенството преди две години и той направи истински фурор във Висшата лига през миналия сезон. Той е само на 22 години и го очаква прекрасно бъдеще, така че се надявам да е защитник на Нюкасъл Юнайтед за години напред. Беше страхотна седмица за нас с новите играчи. Трябваше да бъдем търпеливи, но тези играчи ще ни подобряват, което е ключовото", заяви мениджърът на „свраките“ Стив Брус.