Полузащитникът Набил Бенталеб официално се присъедини под наем в Нюкасъл Юнайтед от Шалке 04 до края на сезона. Английският тим има право да откупи футболиста през лятото също така.

Преговорите между страните минаха набързо, след като стана ясен интересът към алжирския национал в последните 24 часа. „Много съм щастлив да се завърна във Висшата лига, особено в клуб като Нюкасъл”, призна бившият играч на Тотнъм Хотспър.

„Този проект е интересен за мен и искам да играя обратно в Англия. Треньорът показа, че вярва в мен, както и клубът. Гледам напред и мисля, че това е идеалният избор за мен”, призна той пред сайта на „джордитата”. „Набил е играч, който няма как да не ти привлече вниманието. Когато беше в Тотнъм, показа защо е толкова качествен и затова Шалке дадоха много пари за мен. Той играе на високо ниво последните 4-5 години и ще дойде гладен за успехи”, призна мениджърът на тима Стив Брус.

„Фактът, че преди е играл в тази лига ни помага, защото той знае какво се иска от него, за да е тук. После в Шалке регистрира мачове в Шампионската лига, така че сме доволни от тази сделка – чудесно е”, завърши Брус.

На практика, това е първият трансфер на тима от Тайнисайд през зимата, след като от наем се завърна и Роландо Аарънс от Уикъмб Уондърърс.